Over VAN EYCK ADVIES

VAN EYCK ADVIES is een eenmanszaak opgericht in 2016 door Monique van Eyck die zich richt op advies, begeleiding en interim management binnen internationaal ondernemen en logistiek (import/export).

Als freelance adviseur beschik ik over de vereiste beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Ondersteuning, advies en begeleiding bij internationaal ondernemen en logistiek.

Ik bied regelmatig ondersteuning aan startende organisaties door middel van advies over productvereisten en import/export wetgeving. Ik geef ook advies aan grotere organisaties in de farmaceutische, cosmetische, speelgoed- en consumentengoederenindustrieën bij het optimaliseren van de keten en wettelijke vereisten en normen.

Monique van Eyck

Als logistiek expert ben ik gedreven, assertief, flexibel en zelfstandig. Ik sta bekend om mijn nauwkeurigheid, creatieve problemenoplossende vaardigheden, analytisch vermogen en uitstekende kennis van computerprogramma’s, waaronder Excel. Ik heb ook uitmuntende plannings- en organisatievaardigheden.

Ik ben gespecialiseerd in projecten waarbij de kaders nog niet zijn vastgesteld en waarin verschillende disciplines samenkomen. Ik ben gepassioneerd over internationale transporten, betaalinstrumenten en contracten. Daarnaast bezit ik cultureel sensitieve onderhandelingsvaardigheden en ben ik stressbestendig.

Naast mijn carrière als ondernemer en hobbykok, ben ik ook moeder van twee kinderen.

Ervaring

Ik beschik over meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van supply chain management. Ik heb als internationaal projectcoördinator verantwoordelijkheid genomen voor de complete supply chain van internationale ziekenhuisprojecten en daarbij een uitgebreid logistiek netwerk opgebouwd. Daarnaast heb ik 2 jaar als kwaliteits- en procesmanager gewerkt in een productieomgeving, wat mij in staat stelt mijn kennis en ervaring op logistiekgebied toe te passen in procesbeschrijvingen en flowcharts en verbeteringen te bewerkstelligen binnen uw organisatie.

Als onafhankelijk adviseur begeleid ik verschillende bedrijven als interim Logistiek Manager, en bied ik logistieke adviezen, bedrijfsscans en implementatie van vervolgacties. Ik heb ervaring met de uitvoering van de volledige supply chain (inkoop, transport) naar verschillende landen wereldwijd.

Een greep uit de ervaring sinds 2016:

  • Van Gogh Museum Enterprises BV, Sanquin Plasma Products, Fashionlinq, FacilitylinQ, Senineer BV, MeduProf BV, Alshajura, Scanlaser BV.
  • Medical devices & furniture, consumentenproducten, speelgoed, cosmetica, speeltoestellen.
  • China, Amerika, Libië, Japan, Korea, Rusland, Tanzania etc.
  • 3PL, zeevracht, luchtvracht, transportdocumenten, Import & Export bedrijfsscan, projectbegeleiding, planning, ketenoptimalisatie, procesbeschrijvingen

Als expert op het gebied van Import/Export heb ik een bedrijfsscan ontwikkeld. Met deze scan kunnen bedrijven snel een overzicht krijgen van hun huidige kennis, processen en documenten betreffende Import/Export. Mijn scan is succesvol toegepast bij prestigieuze organisaties zoals het Van Gogh Museum en Vitablend.

VAN EYCK ADVIES ondersteund regelmatig startende organisaties met advies rond producteisen en import/export regelgeving. Maar adviseert ook grotere organisatie binnen de farma industrie, cosmetica, speelgoed of consumentengoederen bij ketenoptimalisatie of wettelijke eisen en normen.

Zie ook mijn CV .

Gebieden

Ik heb naar bijna elk continent producten getransporteerd en Import/Export ervaring opgedaan.

Een kleine greep
Europa, o.a.: Albanië, Italië, Polen, Duitsland, Kosovo, Frankrijk, Spanje, Roemenië
Azië, o.a.: Bangladesh, China, India, Japan
(voormalige) Sovjet Unie, o.a.: Oezbekistan, Kazakhstan, Kirgizië, Rusland
Afrika, o.a.: Libië, Zambia, Ghana, Mozambique, Burkina Faso, Angola, Ethiopië, Eritrea, Kenia, Oeganda, Malawi
Zuid-Amerika: Brazilië, Bolivia, Venezuela
Noord-Amerika, Australië

 Interim Management (o.a. export manager, logistiek manager, logistiek coordinator)
Advies & begeleiding Internationaal ondernemen en transport
Bedrijfsscan export
Opstellen exportbeleid en – procedures
Projectmanagement
Standaardisatie en procesmanagement